Udstilling *03, Mattia Maso, Ari Prasetya, Springbrættet 6a
udstilling *03, Mattia Maso, Ari Prasetya

UDSTILLING *03

Mattia Maso

Den venetianske designer og kunstner Mattia Maso skaber kunstneriske værker, hvor former og farver kommer til live.

 

Efter han blev uddannet i industrielt design flyttede Maso til København i 2014, hvor han begyndte at eksperimentere med gips, byggematerialer og til sidst scagliola, hvilket har skabt hans egen identitet i den kunstneriske verden.

 

”Jeg elsker at lave ting, arbejde med mine hænder. Jeg har altid elsket at skabe objekter siden jeg var barn, og lavede papirblomster på sommerlejrene! ”. Masos tilgang til sine kunstværker starter med farver, anvendt i en legende kombination gennem alle medier: blyanter, spray, bånd, pigmenter, tekstiler. Fra at være et fladt element, som “støvpartikler”, bliver farver til et “land”, når de blandes sammen og påføres overflader med forskellige former, hvilket hver gang skaber noget unikt.

 

Masos tilgang kommer fra en industriel uddannelse og giver objekter en funktion, hvorfor han efter at have skabt sine kunstværker former dem til objekter og hæver skønhed til en korrekt funktion.

 

Den teknik, han arbejder med, kaldes scagliola; den har sin oprindelse i Toscana tilbage til 1600-tallet, hvor håndværkere fandt en måde at udskifte marmor indlæg. Ved at anvende en blanding af gipspulver, lim og naturlige pigmenter, og gennem en lang afsendelse proces, kunne de efterligne hårde sten i produktionen af ​​flade overflader som borde og søjler.

 

Sideløbende med kreationen af ​​vaser, podier og kunstværker eksperimenterer Mattia i øjeblikket med teknikker til at støbe gulve med scagliola.

 

@marblesscph

 

 

Ari Prasetya

@arriprrasetya

www.ariprasetya.com

 

Mere info kommer snart<3

  • Kunstner(e)

    Mattia Maso, Ari Prasetya

  • Dato

    26/11-21/12