OM SB6a Artist Residency

6 udvalgte kunstnere får en gratis atelierplads på Springbrættet 6a’s adresse fra midt april. Sammensætningen vælges ud fra et ønske om at blande kunstnerne, som arbejder i forskellige medier. Beskuere inviteres ind i tankerne og frustrationerne bag de færdige værker, man normalt blot præsenteres for digitalt eller fysisk. Ideen er at inkludere mellemregningerne i kunstnernes værker for at skabe en bredere forståelse for tilblivelsen af en udstilling.

 

De 4 måneder kunstnerne har atelierplads og arbejder på værkerne, som skal udstilles i de 1,5 måneds udstillingsperiode, bliver dokumenteret af filminstruktøren Mathias Broe og lyden hertil komponeres af Jaleh Negari, som også vil premieres til udstillingen. 

 

Det fællesskab, vi gerne vil facilitere med SB6a Residency var grundessensen for tilblivelsen af Springbrættet 6a. 

 

Springbrættet 6a er et fællesskab, hvor man løfter hinanden, samarbejder og deler sine kompetencer og erfaringer. Vi tror, at man kommer længst ved at løfte i flok og ikke individuelt. Det netværk Springbrættet 6a har bygget op, er en lang række af kunstnere, der er i gang med eller færdige med en akademisk kunstnerisk uddannelse. De alle har til fælles at ville styrke sig selv gennem kunsten og hinanden. Kunstnerne fra SB6a Residency skal ligeledes have lyst til at bidrage til fællesskabet, med deres egen erfaring, netværk og teknisk kunnen. 

 

 

Grafisk design af Anne Katrine Raahede

Logo af Theodor P.  Ballisager

 

En stor tak til Nørrebros Lokaludvalg og Roskilde Festival Foden som har valgt at støtte dette projekt.