UDSTILLING*17

”Tekstiltryk”
Udstilling og filmvisning
Fernisering torsdag d. 27/10 kl. 17.00
Første filmvisning torsdag d. 27/10 kl. 18.00
Tronhjem Rømer
Tronhjem Rømer er en design duo bestående af Trine Tronhjem (f.1991) og Liv Marie Rømer (f.1991). Omdrejningspunktet i deres praksis er tekstildesign og kunsthåndværk, hvor i de arbejder med farver, mønster og ornamentering båret i et tekstilt materiale. Deres formsprog tager præg af digitale processer, der bliver oversat med analoge teknikker.
Tekstil design har et enormt arkitektonisk potentiale, hvor ønsket er at udfolde det ved at skabe store og åbne kompositioner, der kan pege ud i rummet. De vil gøre op med forestillingen af at tekstil fungerer som et sekundært materiale, der bliver tilføjet i slutningen af et arkitektonisk projekt. Samt vil Tronhjem Rømer ligestille de feminine materialer og virkemidler, som farver, tekstil og ornamentering, med de hårde og maskuline, ”primære” materialer som findes i arkitekturen. Da tekstiler har en afgørende betydning for vores helhedsoplevelse af rum og den samlede atmosfære.
Udstillingen/filmvisningen
Udstillingen ”Tekstiltryk” vil de fremvise filmen ”En Film om Tekstiltryk” samt en installation af den trykte tekstilbane, der blev skabt under optagelsen af filmen.
Filmen viser skabelsen af tekstiltrykket; fra mønsterets start, farven der bliver blandet, trykningen af mønsteret ned på stoffet gennem serigrafirammen, dampningsprocessen og til sidst udvaskningen.
I deres praksis ligger de stor vægt på at skabe tekstile værker, der peger på det sanselige, atmosfæriske og arkitektoniske potentiale, som tekstiler har i sig. Med denne film formidler de tekstilers konkrete og materielle værdi, og de mange ressourcer, der bruges i skabelsen. Så i håb om, at vi i højere grad værdsætter de tekstiler, som hverdagen omgiver os i.
Filmen er skabt i samarbejde med filmfotografen Lukas Daugbjerg
Musikken er af Patrick Alexander Bech-Madsen
Den er optaget på Statens Værksteder for Kunst og støttet af Statens Kunstfond